TopVisual.gif
גרינדלוואלד- שוויץ
 
מאכלים איטלקיים
 המטבח האיטלקי נחשב לאחד הטובים והמוכרים בעולם.
אך על איזה מטבח מדובר? לכל מחוז באיטליה יש את המעדנים שלו וישנם הבדלים בין האוכל הדרומי , הים תיכוני עם השפעות צפון אפריקה , לאוכל של צפון איטליה המושפע ממרכז אירופה.
ככלל, מעדנים רבים באיטליה התחילו כמאכלי איכרים פשוטים ואיכותיים . האיטלקים מקפידים מאוד על איכות שמן הזית , העגבניות , הגבינות היין ובצק הפסטה, והם אוהבים לקנות את המוצרים טריים בשוק.

מאכלים איטלקיים
פיצה - Pizza - מקורה של הפיצה בנאפולי ועל שמה נקראת פיצה נאפוליטנה עם האנשובי, בפיצה מרגריטה אין תוספות מיוחדות מלבד בזיליקום. פיצה ביאנקה – היא פיצה לבנה ללא רסק עגבניות והקלצונה היא פיצה מקופלת.
פפרוני - פיצה עם פלפלים.
סקלופיני - Scallopine – פרוסות דקות של עגל מטוגנות ומוגשות עם מיץ לימון או יין לבן.
קרוסטיני - Crostini - פרוסות באגט קלויות עם ממרחים שונים ומשתנים ממחוז למחוז.
לזניה – Lasagna - דפי בצק עם מילויים שונים של גבינות, ירקות ובשר.
רביולי, טורטליני, וקנלוני- הם שמות של פסטות בצורות שונות, ממולאות בכל מיני סוגים של מילוי ורטבים.
מינסטרונה - Minestrone - מרק עם ירקות , שעועית, בשר ופסטה.
פולנטה - Polenta – דייסה סמיכה מקמח תירס עם חמאה וגבינת פרמז'ן.
ריזוטו - Risotto - תבשיל אורז שנשאר רטוב ודביק עם תוספות שונות.
ניוקי - Gnocchi - בצקיות תפוחי אדמה מבושלות במים ומוגשות עם תוספות ורטבים.
פריטטה - frittata - שילוב של אומלט עם פשטידה, על בסיס ביצים ותוספות שונות – מטוגן במחבת.
אנטיפסטי - Antipasto - שם כולל לכל המתאבנים שבאים לפני הארוחה.
ספורמטו - Sformato - סוג של פשטידה תפוחה וגבוהה עם ירקות.
צ'ופינו - Cioppino - נזיד דגים איטלקי.
פסטו - Pesto – רוטב איטלקי ירוק מבוסס על בזיליקום, עשבי תיבול, שמן זית, פרמז'ן ולפעמים- צנוברים.
גבינות איטלקיות מובילות - פרמז'ן – Parmigiano , מוצרלה- Mozzarella , ריקוטה- Ricotta , פקורינו- Pecorino.

קינוחים איטלקיים
גלידה - Gelato - משמנת משובחת ובכל הטעמים שאפשר לדמיין.
זביונה - Zabaglione - קינוח המבוסס על ביצים מוקצפות בתוספת יין מרסלה.
פנפורטה - Panforte – באזור טוסקנה- עוגה דחוסה עם תבלינים שקדים ובוטנים.
טירמיסו - Tiramisu – עוגת גבינה עם בישקוטים טבולים בקפה חזק ומנת אלכוהול.
עוגיות פרטו – Biscotti di prato – עוגיות שקדים שנהוג לטבול ביין מחוזק ומתוק.
טארט פירות - מגוון גדול של טארטים במילוי קרמים, גבינות ופירות שונים.
גרניטה - Granita - מעיין "ברד" עשוי ממיץ פירות מוקפא.

משקאות איטלקיים
קפה - באיטליה הקפה מצוין, האיטלקים מתייחסים ברצינות לקפה שלהם ! שימו לב- האספרסו מאוד מרוכז ומגיע בכמות קטנטנה...
סמבוקה - Sambuca – מזכיר קצת עראק –עשוי מזרעי אניס, טעמו מתוק ושותים אותו עם קרח.
לימונצ'לו - Limoncello – ליקר לימון מתוק עם אחוזי אלכוהול בשמיים !
גראפה - Grappa – עשוי משאריות של ענבים ליין, בעל אחוז אלכוהול גבוהה.
קאמפארי - Campari - משקה אלכוהולי אדום בטעם מתוק – מר, מורכב מכ- 60 סוגי עשבים, קליפות תפוזים ותבלינים.
אמרטו - Amaretto – ליקר על בסיס שקדים.
מרסלה - Marsala – יין עם ניחוח עז, משמש לתבשילי בקר ולקינוחים.
אומרים על היינות האיטלקיים, שהמשותף להם- שהם כולם מתאימים לאוכל.
באיטליה מגדלים סוגי ענבים רבים ולכן גם יש מאות סוגי יין. ישנם כמה יינות ויקבים בולטים באזור טוסקנה-
קיאנטי קלאסיקו - Chianti - יין אדום משובח ממחבל קיאנטי שבטוסקנה.
פראסקאטי - Frascati – יין לבן מצוין
מונטפוליצ'יאנו - טוסקנה , סנג'ובזה- טוסקנה, ברונלו דה מונטאלצ'ינו- טוסקנה, ועוד רבים..

מסעדות איטלקיות
טראטוריה - Trattoria - מסעדה עממית מסורתית
אוסטריה - Osteria – מסעדה עממית פשוטה יותר עם מבחר מנות יותר מצומצם.

* המלצה - כשנכנסים למסעדה מקומית באיטליה כדאי להזמין את המנות הטיפוסיות שלה- Piatti tipici  ,( פיאטי טיפיצ'י)
 
 
 
 
דף הבית   אודות   עלינו   צור קשר
099 בנית אתרים